Profil

Çağla Akyürek Mimarlık’ta amacımız, çağdaş yaşamın ihtiyaçlarını karşılayabilecek mekânsal çözümler üretmektir.

İlke olarak mimarinin günümüz yaşamına sunduğu yeniliklerin peşinde; etkileyici, kalıcı, fonksiyonel araçlarla yaşamsal gereksinimleri akılcı ve teknolojik çözümlerle karşılayan zamansız mekânlar tasarlamayı hedefliyoruz. Her projeyi kendine özgü verileri ile değerlendirip işlevsel bir yaklaşımı esas alarak, farklı ölçeklerin bütünü ile parçalarının ortak ve özgün bir tasarım dilinde birleşmesini sağlıyoruz.

Nitelikli ve zamansız bir üretim için projelerimizde, işverenle etkileşimli bir diyalog içindeyiz. Kaliteli bir mekân deneyimi sağlamanın en önemli aracının kullanıcı ihtiyaçlarına göre istenilen ekonomik şartlarda, güvenilir, hızlı, çağdaş ve estetik çözümler üretmeyi benimsemek olduğunu biliyoruz.

Konsept tasarımdan uygulama projelerine ve inşaat sürecindeki şantiye kontrollüğüne dek sunduğumuz hizmetlerde bizzat kendimiz yer alıyoruz. Üstlendiğimiz projeleri her bileşeniyle ele alıyor ve çözüm ortaklarımız olan, konularında deneyimli mühendislik (statik, mekanik, elektrik, peyzaj, aydınlatma, akustik vb.) firmaları ile birlikte çalışıyoruz.

Endüstri, konut, eğitim, kültür, ofis, turizm, sağlık, kentsel tasarım, iç mimarlık alanlarında yurtiçi ve yurtdışında 250’ye yakın projeye imza atmış olmanın ve katılmış olduğumuz proje yarışmalarında ödül ve dereceler almanın haklı gururunu taşıyoruz.

Mimarlığın meslek olmanın ötesinde iyi yaşama kültürü olduğuna inanarak geleceği güzelleştirmeye devam edeceğiz.

ÇAĞLA AKYÜREK
Yüksek Mimar

İlk, orta ve lise öğrenimini TED Ankara Kolejinde tamamladı. Gazi Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünü 1991 yılında üniversite birincisi olarak bitirdi. 1993’te burs kazandığı ABD Ball State University, Muncie – Indiana’dan yüksek lisans derecesini aldı.

1993 – 1997 yılları arasında, mimar olan babası Orhan Akyürek’in de ortak olduğu Aytöre-Genç Mimarlık, YEG Mimarlık ve Tümer Mimarlık bürolarında çalıştı. Babasının mimarlık bürosuna bilgisayar sistemini kurdu.

1998 yılında İstanbul’da Akyürek Elmas Mimarlık Ltd. Şti.’ni kurarak 2018 yılına kadar endüstri, konut, turizm, eğitim, kentsel tasarım, ofis binaları gibi alanlarda birçok nitelikli projeye imza attı.
1998’de İzmir Havalimanı Dış Hatlar Terminali Mimari Proje Yarışmasında üçüncülük ödülü aldı. Aynı yıl Erkul Kozmetik ofis ve fabrika binası davetli yarışmasında birincilik ödülü kazanarak projelerin uygulanmasından sorumlu oldu.

2011 yılında “17.Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri”nde kamu hizmet binası iç mimari kategorisinde “Magic Ice Buz Müzesi” projesiyle, “Avrupa ve Dünyanın En İyisi” ödülünü kazandı. Katıldığı diğer yarışmalardan çeşitli ödülleri bulunmaktadır.

Mimarlığın genlerle geçen bir tarafı var mı bilinmez ama Türkiye’deki birçok marka mimarlık ofisinde olduğu gibi Çağla Akyürek Mimarlığın kurucusu Çağla Akyürek de mimar ve sanatçı olan babası Orhan Akyürek ile birlikte pek çok mimari projeye ve sanatsal faaliyetlere imza atmıştır.

2019 yılında Çağla Akyürek Mimarlık bürosunu kurarak, çeşitli mimari projelerde görev almakta, üniversitelerde yarı zamanlı öğretim görevlisi statüsünde bilgi ve deneyimlerini öğrencileriyle paylaşmaktadır.

Çeşitli mimari yayınlarda projeleri ve makaleleri yayımlanan, iyi derecede İngilizce bilen Çağla Akyürek, yoga yapmakta ve briç oynamaktadır.

TMMOB Mimarlar Odası ve İstanbul Serbest Mimarlar Derneği üyesidir.

Çağla Akyürek